בהמשך לשאלתי מאתמול על חשש מחוסר בחומצות שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/10/2014 | 09:51 | מאת: אריה

להלן פרטים יותר מדויקים ומסודרים : גיל 60, גובה 173 , משקל נוכחי 75 , משקל לפני שלשה-ארבעה חודשים 93 (משקל מטרה 70-72 ק"ג.). מחלות: יתר לחץ דם (מאוזן), שומנים בדם (מאוזן), ריפלוקס מהקיבה , בעבר חוסר בויטמין B12 (כרגע מאוזן עם תוסף). במשפחה שלי קיים רקע של השמנה, סכרת, מחלות לב, ויתר לחץ דם. תרופות: סימבסטטין 20 מ"ג, פמיד, אקספורג' , אומפרדקס 20 , אספרין 100. B12 עם ח.פולית (תחת הלשון) הדייטה שאני עושה היא כדלהלן : בוקר: קפה עם חלב ביניים : פרי צהריים : סלט ירקות טריים, ירקות מאודים, חזה עוף צלוי ללא שמן ( פעם בשבוע סלמון, פעם בשבועיים כבד עוף). מנחה : פרי ערב : גבינה 5%, קטניות (פול, או עדשים או שעועית) , ביצה, זיתים ירוקים, סלט ירקות. לילה: (בדיוק כמו ערב) לפעמים פרי נוסף. כפית אחת שמן זית ליום. לפי אתר נטוגרין הדייטה שלי מכילה : שומנים:כ- 30-40 גרם, פחמימות: כ- 100 גרם, חלבון: כ- 100 גרם. סידן 767, ויטמיןE 1 גרם, אבץ 7 גרם, מגנזיום 297 (כל יתר הויטמינים והמינרלים תקינים או בעודף מהצריכה המומלצת) חומצות שומן חיוניות: לינולאית: 3.4 גרם (24% מהצריכה המומלצת), ח. אלפה לינולאית : 1 גרם ( 64% מהצריכה המומלצת) בנוסף אני נוטל תוספי תזונה: תוסף אלספה , ויטמין E 400 מ"ג, סידן עם D, אבץ 0.5 כדור (אבצינק). סה"כ קלוריות 1100-1500 ליום. פעילות גופנית : חצי שעה הליכה בקצב רגיל, אימון כוח בבית כרבע-חצי שעה ביום. (ביתר היום עבודה משרדית מול מחשב.) השאלה שלי היא : האם העובדה שחומצת השומן לינולאית בדיטה שאני עושה היא נמוכה בהרבה פחות מהמומלץ יכולה להוות בעיה בריאותית, ואיך אפשר להשלים אותה בלי לחרוג מהקלוריות המוקצבות לדייטה.

ברכות להישג של הירידה במשקל. אכן היית בעודף משקל ניכר ואין ספק שהירידה הגדולה שיפרה את מצבך הבריאותי ובטוחה שגם את הרגשתך האישית. לפי שאלותיך ניכר שאתה אדם רציני חוקר ויורד לעומקם של דברים ופרטים. אינני רוצה לחוות דעה על תפריט שקיבלת ממקור אחר. אציין רק שלתזונה מאוזנת תפקיד חשוב בשמירת תהליכי בריאותיים תקינים בגוף. לכן בשלב זה הייתי מציעה לך לפנות לדיאטנית בקופה אליה אתה שייך לבדיקה ואיזון התפריט שלך והיא גם תוכל לחשב במדויק יותר על כמות החומצה הלינולאית

מנהלי פורום תזונה קלינית