דיטה תקועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/10/2014 | 12:55 | מאת: רמי

מה עושים שדיטה נתקעת והמשקל לא יורד יותר למרות שממשיכים את הדייטה ?

רמי שלום, אין לי נתונים כלל, רק אציין שהמצב שאתה מתאר קורה הרבה. כמה אפשרויות: זה יכול להתרחש בתחילת דיאטה כאשר לאחר תקופה של שימוש ברקמת שריר, הגוף עובר לנצל שומןם שיש בו הרבה יותר קלוריות לכל ק"ג ואז יש תחושה שהירידה נבלמה. עוד אפשרות - במיוחד הדיאטות מאוד מופחות קלוריות, היא שהגוף מרגיש מאויים מהדיאטה. ירידה מהירה מידי במשקל מבחינת הגוף נתפסת בסכנה, שכן בעבר הרחוק היתה סכנת רעב ומוות כתוצאה מרעב. לכן גם כאשר נמצאים בעודף משקל, הגוף מנסה לאחר תקופה מסויימת למתן ואף לעצור את הירידה במשקל כדי למנוע מעצמו את הסכנה. זה קורה כאמור במיוחד כאשר הדיאטה מאוד דרסטית ומהירה. לכען ממליצים לעשות דיאטות שיש בהן אכילה מסודרת וטובה וירידה מתונה במשקל, שהגוף אינו רואה בו מצב מסכן חיים ואינו מתנגד לו. כאשר התופה של העצירה מתרחשת, לעיתים כעבור זמן והסתגלות הגוף חוזר לרדת. עוד אפשרות - ניתן אולי לצאת מהמצב על-ידי מתן כמות קלוריות משתנה בימים שונים, כך הגוף לא ירגיש חסר וצורך להחכנס למצב חסכוני, כי יהיו ימים עם יותר אנרגיה והגוף לא יחשוש מהרעבה. כמובן ספורט טוב לעידוד כל התהליך התקין של ירידה ושימור משקל. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית