יחס בין אומגה 6 לאומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/10/2014 | 14:54 | מאת: אבי

ראיתי שמומלץ להקטין את היחס בין חומצותהשומן החיוניות ל 1:4 בנוסף קראתי שבעבר היחס של תזונה טיביעית היה 1:1 . המלצות היום של צריכה רצויה היא אומגה 3 כ 1 גרם ליום ואילו אומגה 6 היא 3.4 גרם ליום. לא מבין איך לשנות את היחס האם צריך להוריד את האומגה 6 למתחת ל3.4 ( האם לא יחסר לגוף אומגה 6 במקרה כזה?) או להעלות את האומגה 3 ל 3.4 ?

אבי שלום, ראשית בדיוק עניתי לאריה בנושא. קרא גם את תשובתי אליו. אסכם בקצרה: חשוב שיהיה איזוןבין מקורות השומן בתפריט, זאת כדי שהמסלולים בגוף יהיו פעילים באופן מאוזן - וזה מבטיח בריאות ותפקוד מירביים של מערכת החיסון, ועוד. בארץ קיים מה שמכונה "הפרדוקס הישראלי" שצריכת השומן מהצומח מאוד גבוהה (אולי בשל הכשרות) ואז יש הטיה של המאזן לכיוון הרבה מאוד אומגה 6 ומיעוט אומגה 3. זה מאוד לא טוב מבחינת מניעת תחלואה קרדיווסקולרית ובכלל. לכן מומלץ להפחית שומן צימחי נוזלי (עשיר באומגה 6), להחליף בשמן זית (עשיר באומגה 9) וקנולה. להפחית מהתפריט מזון מתועש שעשיר בשמני אומגה 6 - מרגרינות, מאפים לבצקים למינים. להוסיף לתפריט מקורות אומגה 3 - סלמון, סרדינים למשל. וכמו שכתבי לאריה, כול עוד יש בתפריט ביצים, עוף, ואגוזים (כולל גרעיני חמניה וצנובר) יש אומגה 6 בריא וטוב.

מנהלי פורום תזונה קלינית