פתרון ותחליף לפיתות..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/10/2014 | 13:51 | מאת: גד

שלום רב, אני עובד בעבודת מוסך משבע בבקר עד שש בערב. כיום אני אוכל במהלך היום שתי פיתות עם חומוס וזה מספיק לי.. באופן כללי אני רזה, גובה 186 משקל 79. הבעיה היא הכרס... ועליה במשקל של בערך 5 קילו. איזה תחליף אני יכול לקחת למהלך היום במקום מה שאני אוכל היום?.. אין לי אפשרות לארגן לי ארוחה במקום, וארוחת צהרים כבדה מפריעה לי להמשך עבודה. אשמח לעצה

לאחר התייעצות עם דיאטנית בשם רונית שהנה בעלת ניסיון רב בנושא (שאני מקווה תצטרף לפורום בקרוב) הינה הצעותיה: ארוחות המתאימות לסדר היום שלך חשובות כחלק משמירה על הרגלי אכילה נכונים לטווח ארוך ויפה שמצאת לעצמך את הסידור הנוח לך. הנך אוכל במשך יום העבודה שתי ארוחות משביעות אך גם עשירות בפחמימות דבר העשוי להחמיר את ההשמנה הביטנית. ניתן לחלק כל ארוחה כזו לשתי ארוחות קטנות, או לחילופין, הדרך העדיפה - להחליף את הפיתות הרגילות בפיתות מופחתות קלוריות העשויות מקמח מלא ועשירות יותר בסיבים תזונתיים, הנמצאות בכל חנות. פיתות אלה בתוספת ירקות יפחיתו את עומס הקלוריות והפחמימות בכל ארוחה, דבר שיאפשר ירידה מתונה במשקל. פעילות גופנית כדוגמת הליכה יכולה לשפר ולזרז את התהליך.

מנהלי פורום תזונה קלינית