עזרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/10/2014 | 10:13 | מאת: עדן

שלום רב, אמי סובלת כבר שנים מהשמנת יתר אך לאחרונה היא השמינה מאוד,גובהה הוא כ 1.64 ומשקלה יותר מ120 קילו. אני חוששת לחייה מאוד ולא משנה כמה אנו מנסים לדבר עימה היא לא משנה את התזונה שלה כלל. היא עובדת על מאוחר מאוד ואומרת שהיא חייבת ספורט בכדי לשמור על התזונה ולרדת במשקל.בגלל ששעות העבודה שלה הן מהבוקר עד הערב והיא לא הולכת לשנות אותן אני מנסה להפציר בה שלא צריך ספורט לפחות שרק תשמור על התזונה כי גם כך אפשר לרדת במשקל אך היא לא עושה דבר בנידון. עצות לגרום לה להתחיל בתהליך????.?

שלום עדן, מענה לשאלה שלך אינו פשוט כשאין כלל מידע שיכול לסייע להבין מדוע אמך לאחרונה עלתה כל-כך במשקל. האם יש מישהו שיכול לתת לה תמיכה להצטרפות למסגרת שתסייע לה? אינני יודעת באיזה אשור בארץ היא גרה, אבל יש קבוצות ושיטות שמאוד מצליחות. לדעתי הגישה הנכונה ביותר מטפלת בגורמים לאכילה עצמה, ומנסה לסייע לבדוק ולשנות בכל פעם משהו אחד קטן בלי דיאטות קשות ותחושת "עונש". יש אנשים שירדו הרבה מאוד בשיטות הללו והשיגו שינוי לתמיד. כמובן אפשר גם ללכת לניתוחים שונים אם כבר יש בעיות כמו סוכרת וכד, ואפילו אם אין. רק צריך מוכנות נפשית גם לזה. אפשר לכתוב לי היכן בארץ אתם וננסה להמליץ על מקום טוב.

מנהלי פורום תזונה קלינית