שייק ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/10/2014 | 11:44 | מאת: עדי

היי, אני מעוניינת להתחיל לשתות שייקים של ירקות ושילוב עם פירות, שייקים ירוקים ועוד. רציתי לשאול מספר שאלות: 1) אני מעוניינת לרכוש בלנדר מאוד יקר (ויטמיקס) ומכיוון שקראתי שעוצמות הלהבים שלו מאוד חזקות ומכיוון שמבטיחים שייק חלק וקטיפתי (לא ניסיתי אז אני לא יודעת עדיין עד כמה זה נכון) האם עוצמת הריסוק עלולה לפגוע בסיבים התזונתיים? 2) האם ניתן להכין שייק בערב, לאטום את כלי האיחסון לשים במקרר למשך הלילה ולשתות בבוקר? האם הויטמינים והמינרלים ייפגעו? (ויטמין C בטוח ייפגע, אבל מה עם כל השאר? נוגדי החימצון למיניהם ועוד?) 3) התזונה שלי מאוד לקויה, ואני פיזית לא מסוגלת לאכול הרבה ירקות בארוחה, האם שייקים כאלה יכולים להועיל למישהי כמוני שלא אוכלת ירקות כמעט בכלל? (חשוב לציין שאני בדרך כלל בריאה, בת 29 לא בהריון, עם ערכים מעט גבוהים של THS בחלק הגבוה של הסקאלה בבדיקות דם). תודה, עדי.

עדי שלום, 1. שייק אמור להשאיר את הסיבים בתוך המשקה, בניגוד למיץ ששם הסיבים הולכים לאיבוד. 2. לגבי הכנה מראש, בדיוק כפי שסברת, סביר שנוגדי חמצון יפגעו, היות והריסוק מגביר חשיפה לאויר ולחמצן. עדיף להכין ולשתות מייד. מניחה שעם הזמן והרוטינה זה קל. בדיוק כמו שמישהו מכין בבית קפה במכונה ביתית. 3. ל ציינת מה הסיבה שיש קושי באכילת ירקות ופירות. אז בהתייחסות לעובדה עצמה ללא הבנת הרקע, עדיף תמיד לאכול ירקות מאשר לא לאכול כלל. ואם הפתרון מבחינתך הוא השייקים, אז זה פתרון טוב. הרפואה המונעת מדברת על 5 ירקות מצבעים שונים ליום כהמלצה הבסיסית לשימור הבריאות. לא שאלת, אבל חשוב לי לציין לגבי TSH ורמתו הגבולית - במידה ותיכנסי להריון, חשוב מאוד מאוד להיות במעקב אנדוקרינולוגי, כי חסר הורמוני בלוטת התריס במחצית ההריון הראשונה (עד שלעובר יש יצור עצמי) עלולה לסכן את העובר. שיהיה בתיאבון ולבריאות :-)

21/10/2014 | 15:16 | מאת: עדי

תודה רבה :)

מנהלי פורום תזונה קלינית