ויטמין סי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/10/2014 | 12:03 | מאת: משה

האם כדאי/צריך לקחת ויטמין סי בדיאטה עשירה בברזל? (המוגלובין נמוך)

משה שלום, אנסה לפשט את התשובה. המזון כמקור לויטמין C בדיאטה עשירת ברזל היא השילוב הטוב ביותר. כלומר תפריט עשיר בפירות וירקות יכול לסייע בספיגת הברזל ותיקון רמות בדם. לניגוד להשגת הויטמיןמהמזון, אם נוטלים תוסף ברזל, הרי נטילה שלו עם ויטמין C יכולה להיות גרועה לדופן המעי וליצור חומרים מזיקים. לגבי מקור הברזל - בתלות ברמת ההמוגלובין, יש להתייעץ עם רופא, כי ברמות מסויימות תיקון מהמזון לא אפשרי וחייבים תוסף. לא פחות חשוב - אם אתה שואל לגבי עצמך, אני ממליצה לברר מדוע ההמוגלובין נמוך. זאת מכיוון שאצל גברים (שאין להם איבוד דם במחזור החודשי) אנמיה יותר נדירה, וכדאי לברר מה האתיולוגיה (הגורם לאנמיה).

מנהלי פורום תזונה קלינית