ערך גליקמי פרכיות אורז מלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/10/2014 | 09:14 | מאת: שיר

האם הערך הגליקמי של פרכיות מאורז מלא דומה לערך גליקמי של אורז מלא?

האינדקס הגליקמי של פריכיות אורז (סביב 90) גבוה משל אורז מלא עצמו (66-70). אבל חשוב לדעת כי האידקס הגליקמי אינו הערךהיחיד שיש להתייחס אליו. הרכב הארוחה (איזה מזונות נוספים יש בארוחה, תכולת החלבון והשומן בארוחה) כולם משפיעים על מצב הגלוקוז בדם אחרי הארוחה ביחד, ולא רק בערכים של הפריטים הבודדים. לכן פריכית אורז עם גבינה למשל, תשפיע אחרת מפריכית אורז ללא גבינה. זאת ועוד - מחקר מעניין ביותר המקתיים בימים אלו במכון וייצמן בניהולם של ד"ר ערן סגל וד"ר ערן אלינב מראה כי גם לאוכלוסיית חיידקי המעי (שספציפית לכל אדם), יש השפעה על ערכי הגלוקוז בדם לאחר האוכל. כך שבפועל, היכולת לשמור על ערכי גלוקוז תקינים היא מורכבת וספציפית לכל אדם לעצמו. הכי נכון לסכם ולומר כי שווה לבצע חקר בשיטת ניסוי וטעיה, כאשר מי שסוכרתי יכול למדוד אחרי ארוחות את רמות הסוכר בדם ולראות מה קורה, ומזה ללמוד לגבי עצמו מה הכי טוב ונכון לו.

מנהלי פורום תזונה קלינית