תה פואר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/10/2014 | 21:53 | מאת: חיה

שלום מה ידוע לך על תה פואר? 1- האם בריא או לא 2-האם עוזר למערכת העיכול ואם כן אז האם ממכר? מפתחים תלות? 3- האם מכיל קופאין? 4- כמה מותר לצרוך ביום? 5- האם יכול להיות תחליף בריא לנס קפה? ובכלל- האם מומלץ לשתות אותו? האם הוא בריא? תודה

מבדיקה שלי תה פואר שייך לסוגי התה הירוק. ככזה הוא מכיל קפאין ויכול להיות תחליף לקפה. לתה ירוק בכלל (ואני מאמינה גם סוג זה) מחקרים מייחסים לו סגולות בריאותיות רבות למניעת מחלות כרוניות ובין הדברים שנחקרו היו שמירה על בריאות העצם, מניעת סוכרת, סיוע בשמירה על משקל גוף תקין, עור צעיר, בריאות השן ועוד. דווקא בנוגע למערכת העיכול אינני מכירה השפעה של תה ירוק וגם לא ידוע לי על סכנות התמכרות כלשהן.

בהמשך לשאלתך חיה, מצאתי מידע מחקרי שתה ירוק פועל בדומה לפרה-ביוטיקה, כלומר יוצר תנאים מועדפים במעי לזני חיידקים פרוביוטים, בעיקר מגביר נוכחות זני ביפידובקטריום. יש הסוברים שבכך מסייע גם בעקיפין לשמירת משקל גוף תקין. חשוב לציין שכדי שיהיה אפקטיבי צריך לחלוט את התה כארבע דקות לפחות ולשתות כמה וכמה כוסות ליום. כל זה ממחקר לגבי תה ירוק ברמה הכללית, לא ספציפית לתה פואר

מנהלי פורום תזונה קלינית