אופן נטילת B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/10/2014 | 23:34 | מאת: איה

שלום, לאבא שלי יש מחלת כליות כרונית CKD. אבא שלי צריך לקחת ויטמין B12 . אלה טבליות ששמים אותן מתחת ללשון 1000 מק"ג. האם צריך לקחת לפני/אחרי האוכל? או על קיבה ריקה בבוקר? אחרי אוכל חלבי או בשרי ? רחוק מזמן לקיחת סידן(קרבונט)+ D וויטמין D או שאין קשר? כמה פעמים בשבוע צריך לקחת את הויטמין? אם זה לא הפורום המתאים תוכלי להעביר אותי לפורום רלבנטי. תודה להתייחסותך!

מתן הויטמין תת לשוני מאפשר ספיגה ישירה שלו לזרם הדם שהיא מהירה ויעילה ואינה מעורבת בזמן ארוחה, או סוג מזון נאכל. זה היתרון הגדול של הכדורים התת לשוניים. לגבי תדירות - מי שהמליץ ליטול אותם מן הסתם יודע מה ערכי בדיקות הדם וכמה הוא רצה שאביך יטול, כדאי לברר מולו. לגבי סידן וויטמין D, בגלל הנ"ל לכאורה אין קשר, אבל היות ואביך עם בעיית כליה, כל שאלה שיש לך ראוי להעלות אצל הנפרולוג המטפל. הרבה בריאות, גילה.

מנהלי פורום תזונה קלינית