עצירות בעקבות הרזייה??

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/10/2014 | 09:14 | מאת: מישהו

אני כבר הולך הרבה מאוד זמן לפי תזונה מסוימת שבעקבותה גם רזיתי וזאת הייתה הכוונה כי הייתי צריך. לדוגמא: בבוקר אני אוכל שתי פרוסות לחם מלא,בצהוריים זה או אורז או סוג אחר של פחמימה עם תוספת נוספת וגם בנוסף ירקות. יש לציין שבין לבין אני אוכל פירות ומקפיד לשתות הרבה מיים. בערב אני אוכל סלט ירקות או ירקות מבושלים בדרך כלשהיא בתוספת או ביצה או שחביתה וקצת גבינה ובלי לחם. הגעתי למשקל תקין ואני רוצה להפסיק את תהליך ההרזיה ולשמור כמובן על משקל תקין . האם אני צריך להעלות את כמו פרוסות הלחם? אם כן כמה? ומה אפשר לשנות? והאם זה יכול להיות הגורם לעצירות?? תודה

שלום רב, כדאי לגשת לשוחח עם דיאטנית (באיזו קופה אתה והיכן מתגורר לא ידוע לי לכן לא יכולה להמליץ על מישהו). מי שיפגש אתך יראה כמה ירדת, באיזה קצב, מה גובך ומשקלך כעת ויתאים תפריט לשימור ההישגים. חשוב במיוחד לבדוק אחוזי שומן בגוף שלא יהיו נמוכים מידי, זה עלול לפגוע בתיפקודים חשובים מאוד. היא תבדוק גם את סוגי ותכולת השומן בתפריט. לגבי העצירות, יש לכאורה מספיק סיבים בתפריט, אבל כדאי לבדוק אם אתה שותה מספיק (האם יש שתן בהיר וצלול?), האם אתה פעיל מספיק גופנית - היות והפעילות גם טובה להסדרת פעילות מעיים וגם לשימור משקל בריא בצורה הכי נכונה כחלק מסגנון חיים בריא. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית