תזונה למצב של פריטין גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/10/2014 | 22:29 | מאת: אבר

בבדיקות דם שערכתי התגלה לי ערך גבוה של פריטין -376- בעבר הפריטין היה תקין. ויטמים D נמוך 50 . שאר הפרמטרים תקינים . האם כדאי לנקוט בתזונה מיוחדת שיכולה להפחית את רמת הפריטין?

בניגוד לפריטין נמוך שיכול לרמז על בעיה שיש לה פתרון תזונתי, פריטין גבוה הינו עניין לבירור עם רופא משפחה או רופא מומחה ואין מעורבות תזונתית. לגבי ויטמין D - אם הבדיקה היא בננומול לליטר, כלומר ערך של 20 ננוגרם למ"ל, זהו ערך גבולי שאפשר לקבלו כתקין. רצוי לראות את התמונה הכוללת. אם לאחר בירור עם רופא תהיינה עוד שאלות, נשמח לנסות לסייע.

מנהלי פורום תזונה קלינית