אוכל טחון או ירקות מבושלים לתינוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2014 | 12:26 | מאת: ענבל

כמה ימים אפשר לשמור תערובת ירקות טחונים לתינוק כך שישמרו בו הויטמינים והמינרלים? אותה שאלה לגבי פירות אני רוצה להכין מראש לקראת החג. 2) האם ירקות מבושלים בשונה מטחונים, אפשר להחזיק יותר זמן ולטחון זמן קצר לפני שנותנים לתינוק?

ענבל שלום! מצטערת שהתעכבנו עם התשובה. אולי יהיה רלוונטי לחג שני... צריך להבין שחיתוך וריסוק של ירקות ופירות, חושף יותר שטח פנים של הירק/פרי לאויר ולכן מגביר החמצון שיכול לפגוע ולהפחית זמינות הויטמינים. גם בישול יכול לפגוע חלקית בויטמינים. מינרלים אינם נהרסים, אך בבישול הם יכולים לצאת למי הבישול. אם שומרים מים אלה (למשל במרק), לא מאבדים אותם. לגבי תינוקות, בוודאי הצעירים שבהם, המקור האמין לויטמינים ומינרלים ממשיך להיות חלב אם/תמ"ל. המטרה בהאכלה של ירקות ופירות בגיל הזה אינה אספקת ויטמינים ומינרלים. המטרה היא חשיפה למזונות חדשים, טעמים, מרקמים. יצירת הרגל ומגוון מזונות שישמשו כמקור לויטמינים ומינרלים בגיל בוגר יותר, בו אוכלים ירקות ופירות במצב טבעי יותר ופחות מטופל. לגבי שמירת מזון שטרחת והכנת - תלוי בגיל הילד. אם זה 4-7 ח' ומדובר בטעימות בנפחים קטנים ביותר, אני ממליצה להקפיא במגש קוביות קרח וכך ניתן להפשיר קוביה אחת כל פעם. בגילאים 8-12 ח', כשמדובר על נפח אכילה גדול יותר, אפשר לשמור 2-3 ימים במקרר. כמובן שגם כאן ניתן להקפיא (רצוי לפי גודל מנה). בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית