עלייה ללא שינוי הרגלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/09/2014 | 09:28 | מאת: דנית

שלום אני בת 22 ואני מטופלת כאנורקסית המשקל שלי לאחר שנה עלה ל48 והייתי תקועה שם למשך שנה כמעט אני עושה הרבה כושר והתפריט שלי דל ממש אני לא מקבלת מחזור כבר שנה וחצי לאחרונה עליתי כשני קילו כמעט ללא שינוי בתפריט היומי שלי אולי הגדלתי מעט כמויות וארוחות אך לא ברור לי כיצד עליתי כל כך מהר האם יש לזה הסבר? ומדוע עוד לא שב לי המחזור

26/09/2014 | 15:41 | מאת: דנה ויינר

שלום דנית, העליה במשקל היא ככל הנראה כן מעליה בכמות הקלוריות היומית, וכך אמור להיות. את לא תקבלי מחזור עד שלא תהיה לך מספיק מסת שומן קריטית כדי לייצר ולשפעל הורמוני מין. עליך להמשיך במעקב במרפאה להפרעות אכילה וכן אצל רופא נשים. בברכה,דנה

26/09/2014 | 19:50 | מאת: דנית

השינוי היה ממש מינורי והעלייה הייתה מהירה והשילוב ספורט מה ההסבר לכך למיטב ידיעתי בכדי להעלות קילו צריך עודף של כ7000 קל לפחות ואני לא מגיעה לכך. ההעליה תמשיך להיות מהירה וחדה גם אם אגדיל את הארוחה שלי בעוד משהו קטן? אני חוששת מעליה גם ככה ולא עשיתי שינוי כדי להעלות ועליתי בכל זאת אחרי שנה ששמרתי על אותו משקל אומנם לא תקין אבל בלי תנודות ומה אחוזי השומן הרצויים?

29/09/2014 | 09:41 | מאת: דנה ויינר

שלום דנית, ה-7000 קק"ל זה מצטבר לא יומי. בכל מקרה, אין לי יכולת לתת לך מענה הולם במסגרת פורום זה. מציעה שתפני לדיאטנית ביח' להפרעות אכילה, בה את מטופלת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית