מזון חומצי ושיניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/09/2014 | 13:28 | מאת: שאול

רופא השיניים המליץ לי לא לאכול מזון חומצי למנוע פגיעה נוספת בנסיגת חינכיים שגורמת לכאבים. מהם המזונות החומציים שפוגעים בשיניים במיוחד? הרופא פסל לימון וגם עגבניות אפילו מבושלות. האם כל דבר שמכיל ויטימין C בצורה משמעותית הופך אותו למזון חומצי? בנוסף אומרים שקיימות כל מיני חומצות שפוגעות בשיניים ולא תמיד אפשר לדעת לפי הטעם. לדוגמא ענבים אני ממש מבולבל... ובנוסף לכך ישנה דיאטנית בכירה שטוענת שאין כל קשר בין פירות ומזון חומצי לבין פגיעה בשיניים. היא המליצה לי לקחת Q10 ןלבדוק צפיפות עצם שגורמת לפגיעה גם בשיניים. אשמח לשמוע את דעתכם ואולי תעשו סדר בעניין. האם יש פה מחלוקות רפואיות לא פתורות? בתודה

22/09/2014 | 12:41 | מאת: דנה ויינר

שלום שאול, אין קשר בין מזון חמוץ לחומצי והשפעותיו על השיניים. כן ישנם משקאות שעושים זאת יותר כגון משקאות ממותקים,בייחוד מוגזים. אכילת פירות וירקות חומציים יותר או פחות לא משפיעים על שינים, ובהחלט כדאי לבדוק רמות ויטמין D, צריכת סידן, הגיינת שיניים טובה והורדת חומציות בפה שנוצרת אחרי אכילה של כל מזון, למשל ע"י לעיסת מסטיק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית