כיצד סיבים תזונתיים מאטים את ספיגת הגלוקוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/09/2014 | 13:17 | מאת: עדי ש

שלום רב, אני מנסה להבין את המנגנונים הביולוגים - כימיים של פעולת הסיבים במערכת העיכול ובעיקר את הקשר בינם לבין קצב פירוק פחמימות / ספיגת גלוקוז לדם. תודה רבה, עדי.

לקריאה נוספת והעמקה
22/09/2014 | 12:36 | מאת: דנה ויינר

שלום עדי, אכילת סיבים מעכבת פעילות אנזימתית של פירוק פחמימות, מאטה קצב התרקונות קיבה ובכך עוזרת למתן את התגובה הגליקמית של מזון. זה לא אומר שסוכר מהמזון לא יספג, אלא לאט יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית