תזונה לחולים בדלקת כיס המרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/09/2014 | 00:07 | מאת: נירה

בן משפחתי בן 94, לקה בדלקת חריפה של דרכי המרה. למיטב ידיעתנו יש הגבלה על מזון שומני.האם לא ניתן לשלב ולו גם כמות מועטה ביותר של שומן? אם כן באיזו מידה. מוצרי חלב 3 אחוז אפשריים?!! האם יש מגבלות תזונתיות נוספות?

22/09/2014 | 12:43 | מאת: דנה ויינר

שלום נירה, בוודאי שאפשר. מגבלת שומן היא עד 5 אחוז. עדיף להמנע ממטוגן, תכולת שומן גבוהה מ-5% ומזונות עתירי שומן בריכוז גבוה כגון חומוס, טחינה ואבוקדו. כל האשר אפשר רגיל ולפי סבילות, בייחוד לאור גילו. מומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי, למנוע ירידה במשקל והתדרדרות במצב לאור גילו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית