מזון מלכות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/09/2014 | 11:35 | מאת: רות

ג.נ. מהם הערכים התזונתיים של הנ"ל? אילו ויטמינים ומינרלים יש בו בכמות משמעותית? האם הוא בריא יותר מדבש? והאם "מלכות" בשורוק או בחולם? בברכה, רות

14/09/2014 | 12:07 | מאת: דנה ויינר

שלום רות, מזון מלכות (עם חולם) הוא הוא תוצר מזון המופרש על ידי דבורי דבש מבלוטות , ומשמש להזין את זחלי הדבורים. מקור לוויטמינים שונים, כגון B6 ו-B5, עם כמויות מזעריות של ויטמין C, ונטול לחלוטין ויטמינים E, A ו-D. הרכבו התזונתי של מזון המלכות הוא 65% מים, כ-12.5% חלבון (המכיל חומצות אמינו שונות, אך אינו חלבון מלא), 11% סוכרים, ו-5% חומצות שומן. בכל מקרה הכמויות שנצרכות אינן משמעותיות, ואין מחקר מדעי בנושא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית