מלח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/09/2014 | 15:40 | מאת: מלח

שלום כחלק משמירה על תזונה בריאה אני מפחיתה בצריכת המלח. שמעתי כי במקום מלח שולחן עדיף לאכול מלח ים אטלנטי או מלח סלעים . שאלותי הם: 1- האם מלח ים אטלנטי או מלח סלעים אכן בריאים יותר ממלח שולחן? 2- האם גם הם מזיקים? כלומר - אמנם בריאים יותר ממלח שולחן אך גם מהם אין לצרוך הרבה. או שמהם אפשר לצרוך ללא הגבלה? 3- במה הם בריאים יותר ממלח שולחן? 4- מה מבין השניים: מלח ים אטלטי לעומת מלח סלעים- מה מבין שניהם עדיף יותר? תודה

12/09/2014 | 16:52 | מאת: דנה ויינר

שלום, החלטתך מבורכת, אך ביצועה אינו נכון. הורדת כמות המלח המיותר בתזונה שלנו לא מתחיל מהורדת השימוש במלח שולחני אלא מהורדת מזונות מעובדים וצריכתם כגון דגני בוקר, גבינות מלוחות משומרים ועוד. התרומה של מלח השולחן לכמות המלח הכללית הינה פחות מ-15%. הבעיה העיקרית במלח והשלכותיו על בריאותנו נובעות מצריכת נתרן גבוהה, וגם לא אצל כולם. כל המלחים שציינת זהים מבחינת הרכביהם-נתרן כלורידי. הטעמים משתנים, העיבוד משתנה ובעיקר המחיר. אם את רוצה הלוריד במלח, המנעי ממזון מעובד ומשומר, רטבים ועוד. המלח השולחני השאירי כפי שהוא. אם את רוצה מלח בריא יותר, יש להשתמש בתחליפי מלח המבוססים על יותר אשלגן, אך טעמם מוצלח פחות. וזאת בהנחה שאין בעיה כלייתית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית