תפריט מזון להחזרת ווסת שהופסקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/09/2014 | 22:24 | מאת: נטלי

עשיתי דיאטה לא תקינה בעבר לא סיפקתי לעצמי שומנים כלל ומכך נפסק לי הווסת והביוץ כבר בערך 4 חודשים . אני רוצה להחזיר אותה . גובהי 150 ומשקלי 42-43 , התפריט היומי שלי הוא בבוקר ביצה שלמה/חצי קופסת טונה , חצי קופסת קוטג' 3 אחוז ו3 פירכיות עם ירקות ותפוח לאחר הארוחה , צהריים חזה עוף אפוי בתנור עם 3 כפות של כוסמת וסלט ושוב תפוח . בערב יוגורט 3% עם 4 כפות של גרנולה ופרי . בין הארוחות אני אוכלת אגוזים ושותה נס קפה . האם התפריט שלי מספיק מזין להחזרת הווסת ?

12/09/2014 | 16:58 | מאת: דנה ויינר

שלום נטלי, ראשית, עליך לפנות לרופא נשים לביצוע בדיקות לפרופיל הורמונלי. שנית, לא בהכרח התזונה תשנה כמו עליה במסת השומן שהינה קריטית לייצור הורמוני מין. את בטווח הנמוך של הנורמה של המשקל. להערכתי אם תעלי 1-2 ק"ג המצב ישתפר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית