חומציות יתר בקיבה ותחליפי קפה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/08/2014 | 15:52 | מאת: הדר

רוצה להחליף את 3 כוסות הקפה ביום שלי במשקה ציקוריה כדי לנסות ולהפחית צרבות וכאבים באיזור הקיבה (כנראה חומציות יתר). האם משקה העולש אינו חומצי כמו קפה? כי הרי הבנתי שקפה נטול קפאין אומנם לא מכיל קפאין אך הוא חומצי אפילו יותר מקפה רגיל....אז אני לא בטוחה מה כבר עדיף לשתות.

31/08/2014 | 16:31 | מאת: דנה ויינר

שלום הדר, הבעיה בקפה הוא הקפאין. החומציות שלו לא רלוונטית. הקפאין מגרה הפרשת חומצה בקיבה. לכן קפה ללא קפאין יכול לעזור וגם התחליפים. אין קשר בין חומציות מזון להשפעתו על הפרשת חומצה בקיבה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית