חוסר בחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/08/2014 | 23:22 | מאת: חיים

אני בחור בן 30 ויש לי חוסר בחומצה פולית יצא לי בבדיקה 4 נתנו לי כדורים של חומצה פולית ורציתי לדעת תוך כמה זמן החומצה הפולית מתחילה לעלות בדם ומתיי יש שיפור לטווח התקין?

26/08/2014 | 10:51 | מאת: דנה ויינר

שלום חיים, אין זמן בדוק וידוע. ההחלטה היא רפואית.לעיתים זה לוקח חודשים. המינון הוא 3-5 מ"ג ליממה. אבל, ללא כל קשר יש לחזור על הבדיקה שוב, ואם אכן הדבר, יש לערוך בירור לחסר, שכן חסר בגבר בגילך הינו נדיר. יש לקחת בדיקות דם לבדיקת אנמיה, סוג כדוריות הדם ולהתסכל על משטח דם. לברר את סיבת החסר כולל מחלות מעי ( למשל צליאק ללא שמירה על תזונה מתאימה), שימוש בתרופות (כגון מטרוטרקסט ואז הטיפול הוא שונה), שימוש מוגבר באלכוהול (אלכוהוליזם), מחלות עם צריכה מוגברת של ח.פולית כגון מחלות כליה, כבד ועוד. לכן אין לקבל את החסר כמובן מאליו אלא לבררו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית