תרופות ובירה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/08/2014 | 00:47 | מאת: נטע

שלום, אני צורכת בירה בכמות היומית המומלצת לאשה- אבל במקביל נוטלת תרופה נגד דכאון (מהסוג המרדים). לצערי לשום גורם אין הנחיה באיזו מידה צריך לצמצם/ לא לצמצם את כמות הבירה ומספר הפעמים בשבוע של השתיה. כולם מסתפקים ב"לצמצם"... לכן אני לא פועלת בנידון וממשיכה ברוטינת שתיית הכמות המומלצת . אם תוכלו לסבר את אזני העסק יהיה פשוט יותר- הרי מדובר בכמויות מדודות הן של אלכוהול והן של מינון תרופתי ולא נראה לי מסובך כלל ליצור נוסחה שתתאר תבנית שתיה רצויה במצבים אלה. אם אין באפשרותכם להשיב על העניין- אשמח אם תפנו אותי לגורמים שכן מסוגלים להשיב במדוייק על השאלה (לצערי הרב רופאים פסיכיאטרים אינם יודעים פתרונות בנושא- וחשבתי שאולי למומחי התזונה יהיו). תודה רבה

23/08/2014 | 20:50 | מאת: דנה ויינר

שלום נטע, לרוב ההמלצות להמנע משילוב עם אלכוהול נובעת מהשפעות מרדימות של התרופות, שאלכוהול עלול להחמיר את התופעה. כמו כן, אלכוהול יכול להשפיע על מידת הספיגה של חלק מהתרופות , כך שזה יכול למנוע ספיגה או להגביר ספיגה. על כן לרוב התרופות יש תוספת של המנעות מאלכוהול או הפחתה בשתיה. כל עוד את שומרת על מנה קבועה, והתרופה משפיעה לטובה ורמתה אינה משתנה, כנראה שזה בסדר. בכל מקרה המלצות כאלו אמורות להיות של רופא/רוקח. בברכה,דנה

24/08/2014 | 14:59 | מאת: נטע

מנהלי פורום תזונה קלינית