פרדוקס הספיגה של סידן וברזל בטחינה-השאלה בתוכן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/08/2014 | 15:34 | מאת: עודד נ

שלום לכן, האם אין פרדוקס בעצם באכילת טחינה לשם קבלת ברזל ו\או סידן??(יש גם סידן וגם ברזל יחדיו בטחינה) לפי מה שאני יודע....סידן מונע ספיגת ברזל וברזל מונע ספיגת סידן....אני תוהה האם זה מה שקורה בעצם באכילת טחינה? ..כי אכן זה הדבר..אז הטחינה היא חסרת כל ערך תזונתי וכל הטוב בה נעלם.אני צודק? אשמח לתגובה בתודה מראש .ע.

20/08/2014 | 23:31 | מאת: דנה ויינר

שלום עודד, ראשית, יש עוד חומרים בטחינה שמונעים ספיגה של סידן וברזל, לכן שלא רק התחרות ביניהם בעייתית. על כן טחינה, לא יכולה להוות מקור טוב שלניהם לבדה, וצריך עוד מקורות. מי שבונה על קבלת מספיק סידן וברזל מטחינה נידון לכשלון, ומזל שאנחנו לא אוכלים רק טחינה. חלק בכל זאת נספג, היא לא חסרת ערך מבחינה זו. לטחינה יתרונות נוספים כמקור שומן בריא ומזין המכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמאו מועילות באיזון שומים בדם הורודת סיכון למחלות כלי דם ולב. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית