כמות לקטוז קטנה לפי כמות פחמימות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/08/2014 | 19:19 | מאת: ענבל

האם זה נכון שבמוצר חלבי שאין עליו רישום כמות הלקטוז אז מסתכלים בטבלת ערכים תזונתיים בערך המספרי של פחמימות ואם כתוב 1 או פחות מ- 1 גרם פחמימות ל-100 גרם, אז זה אומר שכמות הלקטוז במוצר היא קטנה ? לי זה נראה לא הגיוני כי על אריזת חלב דל לקטוז כתוב כמעט מעל 4 גרם פחמימות ל-100 מ"ל וכמות הלקטוז היא 0.5%. מהי בעצם הדרך לדעת כמה לקטוז יש בכל מוצר חלבי כאשר המפעל לא כותב על האריזה?

19/08/2014 | 11:34 | מאת: דנה ויינר

שלום ענבל, יש את הידע הכללי של אנשי מדע, מזון ודיאטניות. לדוגמה גבינה צהובה מכילה פחות מ-1 גר' פחמימה, ועל כם נחשבת למוצר דל לקטוז. הסיבה לכמות הפחמימות הגבוהה בחלב, כי למעשה מה שעשו זה פרקו את הלקטוז או הוסיפו פחמימות ממקור אחר כדי לשמר את הטעם והמרקם של החלב. לקטוז הוא דו סוכר, וע"י פירוקו נוצרים חד סוכרים שנכנסים לספירה של הפחמימות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית