חישוב כמות לקטוז בגרם בארוחה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/08/2014 | 19:23 | מאת: אריק

בארוחה אחת אכלתי קופסה שלמה (250 גרם) של גבינה דלת לקטוז שכתוב על האריזה 0.5% לקטוז ושתיתי מילקשייק ממלון ומכוס וחצי חלב דל לקטוז (300 מ"ל) שכתוב על האריזה 0.5% לקטוז האם אכלתי בארוחה אחת 2.75 גרם לקטוז? קבלי התנצלות על שאלה של חישובים שאולי בכלל לא קשורה לפורום אבל אני חייב להבין כדי לא לעשות טעות ותודה רבה. כי לפי תשובה בפורום לפני ימים ספורים כתבת שרגישים ללקטוז יכולים לסבול בממוצע 6-12 גרם ליממה לקטוז.

19/08/2014 | 11:32 | מאת: דנה ויינר

שלום אריק, החישוב אכן נכון. זה ממוצע. יש כאלה שיכולים יותר ויש כאלו שלא יכולים בכלל. אם לא קרה כלום, כנראה שאתה בסדר. מעבר לכך, ניתן עדיין ליטול אנזימי לקטאז. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית