פירות יער קפואים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/08/2014 | 17:32 | מאת: אביב

היי, אני יודעת שפירות יער, ביניהם פטל ואוכמניות הם בעלי ערך בריאותי גבוה ומומלצים לצריכה על בסיס יומי אבל מאחר ונורא קשה להשיגם,בכל הסופרים למיניהם מוכרים אותם קפואים והשאלה שלי היא האם כל הערכים הבריאותיים נשמרים כאשר הם נמצאים בהקפאה או שעדיף לקנות אותם במצבם הטרי? שמעתי שיש המלצות לפה ולפה. תודה!!

19/08/2014 | 11:36 | מאת: דנה ויינר

שלום אביב, נכון שפירות יער עשירים בהרבה נוגדי חמצון, אך איננו רגילים לצורכם, ואנו מקבלים את אותם נוגדי חמצון מפירות שנמצאים בשפע בארץ כגון ענבים, שזיפים, דבדבנים. אין המלצה לצרוך דווקא אותם, ובאמת שאלה מצויינת מה ערכם כקפואים, ועל כך אין מידע של ממש. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית