פוריות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/08/2014 | 15:00 | מאת: דנה 407

שלום בעקבות הכתבה העוסקת בפוריות ותזונה, רציתי לשאול, האם תזונה נכונה יכולה לעזור בשיפור איכות הביציות גם לבנות 40. תודה דנה

19/08/2014 | 11:59 | מאת: דנה ויינר

שלום דנה, שאלה מצויינת. איני חושבת שהדבר נבדק לדקויות אלו. כן ידוע שתזונה, פעילות ומשקל תקין משמרים פוריות לאורך זמן, וידוע כי נשים העוסקות בדיאטות הרזיה קיצוניות, תת משקל או עודף משקל נוטות לסבול יותר מבעיות פוריות, אך לא רק הן. שיא תקופת הפוריות מבחינתנו היא 27-28, מגיל זה מתחילה ירידה משמעותית בכמות ואיכות הביציות. תוסיפי לכך שינוים הורמונליים של הגיל וגורמים נוספים, והסיכויים הולכים ופוחתים להריון מהיר, טבעי וקל. לשפר ושלמר את איכות הביצית בגיל 40 ע"י שינוי תזונתי, קרוב לוודאי שלא נוכל לעשות באופן משמעותי, כי השינוי הטבעי שנשעה עד נקודה זו לא ניתן לתיקון. בהנחה ששמרת על תזונה נכונה עד כה ואת פעילה גופנית, ובמשקל תקין, הסיכוי שמצב הביציות שלך טוב יותר לעומת נשים שלא עשו זאת. אך לתקן עכשיו, מה שכבר נעשה- כנראה שלא. את כן יכולה לשפר פרופיל הורמונלי שחשוב לא פחות וזה שילוב של תזונה נכונה ופעילות גופנית וירידה למשקל גוף תקין. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית