תזונה- דלקת בקיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/07/2014 | 19:30 | מאת: עדי

שלום, אשמח לעזרתך... הובחנתי כסובלת מדלקת בקיבה (ע"י בדיקת גסטרוסקופיה). קיבלתי טיפול תרופתי נוגד חומציות ופירוט של דברים שאסור לי לאכול ולשתות כמו: קפה, תה, קוקה קולה (קפאין), דברים עם הרבה סוכר, ירקות טריים וירקות חומציים, פירות הדר, שתייה מוגזת, חמוצים, חריף ועוד.... שאלתי היא: האם אני יכולה לחזור ולאכול תפריט רגיל (בריא כמובן), לאחר סיום הטיפול התרופתי (שניתן לי למשך חודשיים), או שעליי להמשיך עם התפריט הזה למשך זמן ארוך יותר? בתודה, עדי :)

25/07/2014 | 11:59 | מאת: דנה ויינר

שלום עדי, לא ברור לי ממי קבלת את הרשימה. ירקות ופירות מכל הסוגים את יכולה לאכול כרצונך ולפי סבילות. אין מניעה מסוכר. כנ"ל לגבי חמוצים ומשקאות מוגזים. כן כדי להמנע מחריף, עישון, מזון עתיר שומן ומטוגן ואלכוהול. ואם יש לך נטיה, גם אחרי הטיפול רצוי להפחית במזונות מגרים אלו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית