דיאטה ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/07/2014 | 21:33 | מאת: גיא

שלום רב, שאלה לגבי הורדה במשקל-האם זה נכון שכדי להוריד במשקל גוף,בסופו של דבר הכול מסתכם בקלוריות שאנו מכניסים,ללא חשיבות לכמות השומן שיש באוכל?,כלומר-אם לדוגמא 120 קלוריות שוות לפרוסת לחם או ל עוגייה,במקרה שאבחר את העוגייה על פני הלחם זה יאט את תהליך הירידה במשקל?

22/07/2014 | 14:22 | מאת: דנה ויינר

שלום גיא, התשובה הנכונה היא שאנחנו לא באמת יודעים. מורכבות מרכיבי התזונה הרבים וההשפעה של כל אחד בנפרד וכל אחד לחוד על התבטאות ביולוגית שלנו, שונה מימן למיןם, מאדם לאדם וכמובן תלוית גיל, נטיה גנטית, מחלות רקע, תרופות, סביבה ועוד. נכון שבסיכום של יום, חיסכון קלורי יוביל לירידה במשקל, אבל גם הוספת פעילות גופנית ללא שינוי תזונתי יגרום לכך, כך שלמעשה אין פה תשובה ידועה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית