אכילת פיסטוקים במקום חטיפים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2014 | 00:00 | מאת: דוד

התחלתי לעשות דיאטה שבו הפסקתי ממתקים חטיפים ובורקסים. אני אוכל בריא.. כמעט באופן חופשי. אוכל הרבה פירות וירקות תוך חודשיים הרזתי 5 קילו . מרגיש גם הרבה יותר טוב מבחינת בריאותית. עכשיו כיוון שאני יודע שזה לא טוב להיות קיצוני כי זה הורס דיאטה אני מדי פעם אוכל ממרח שוקלד על לחם וגם את מקום החטיפים החליפו פיסטוקים קלויים ללא מלח שאני אוכל הרבה מהם ליום.. בערך 30 עד 50 פיסטוקים ליום. האם זה בסדר?? דבר 2 - 2 קוביות שוקלד מריר זה בסדר ביום? ואני גם אוכל גלידה פעמיים בשבוע . זה בסדר? תודה

12/07/2014 | 19:22 | מאת: דנה ויינר

שלום דוד, הכל בסדר כל עוד עומד בצריכה קלורית שתביא לירידה, מבלי להכנס למצב של חסרים תזונתיים. אפשר לרדת במשקל ולאכול הכל, העיקר שיהיה מאוזן. 30-50 פיסטוקים נחשב למנה גדולה עתירת קלוריות, הייתי ממליצה להפחית. בברכה,דנה

17/07/2014 | 21:56 | מאת: אליהו

שלום, האם אכילת 10 שקדים, 10 אגוזי לוז/מלך, 10 בוטנים, ו-2 אגוזי ברזיל, על בסיס יומי, בתזונה מגוונת, מהווה כמות נאותה למבוגר/ת רזה? בברכה, אליהו

12/07/2014 | 21:33 | מאת: דוד

כמה קלוריות יש בפיסטוק אחד.( קלוי ללא מלח... ) האם סרדינים זה בריא ? כל יום קופסה אחת..

13/07/2014 | 11:03 | מאת: דנה ויינר

שלום דוד, בפסטוק אחד יש כ-10 קק"ל. סרדינים מהווים מקור מצויין של סידן ואומגה 3, אבל גם עשירים בנתרן, אז לא על בסיס יומי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית