כמה מ"ג נתרן מומלץ לצרוך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/07/2014 | 23:23 | מאת: איציק

היי קניתי היום קופסת שימורים של שעועית ירוקה שכתוב עליה שהיא עשויה מחומרים טבעיים בלבד וברכיבים כתוב שעועית מים ומלח. כתוב על האריזה של100 גרם מוצר יש 340 מ"ג נתרן. האם הכמות הזו נחשבת לרבה- 340 מג נתרן ל 100 גרם מוצר? תודה!

12/07/2014 | 19:24 | מאת: דנה ויינר

שלום איציק, ההגדרה של דל נתרן בישראל היא 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. ברור שזה מעט בעייתי כי אנחנו לא תמיד אוכלים 100 גר' וזה לא תמיד משקף מנה. על כן במקרה כזה עדיף לקנות שעועית טריה או קפואה, לבשל לבד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית