תזונה של תינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2014 | 13:21 | מאת: נופר

היי. אני אמא לנסיכה קטנה.. הראשונה במספר (: רציתי להתייעץ לגבי התזונה ע"מ לדעת שהיא מקבל את מה שצריך. לארוחת בוקר היא מקבלת בקבוק תמ"ל ולאחר כ 4 שעות מנת פירות. לרוב זה:רבע תפוח רבע אגס, בננה שלמה ומעט אבוקדו(נטחן בבלנדר עם מעט מים) לאחר כ 3 שעות לערך מקבלת מנת ירקות. לפעמים עם עוף לפעמים בלי. המנה כוללת : גזר, בטטה, קישוא ותפוח אדמה( טחון).יש מצבים שזה לא מספיק ולאחר שעתים היא מקבלת ביצה מקושקשת ברסק עגבניות.במידה וזה מספיק היא מקבלת בערב בקבוק לפני השינה. ( 7 בערב) לרוב תתעורר פעם נוספת לאחר כ 5/6 שעות לבקבוק נוסף עד היקיצה בשעה 6/7 בבוקר. האם אני נוהגת נכון?אשמח לעצות ע"מ לשפר את המצב הקיים. תודה רבה רבה

נופר שלום! ממליצה לך מאוד להתרשם מתשובותי בעבר בפורום. למשל תינוקת בת 8 ח' שעניתי לא מזמן. באופן עקרוני זה גיל שכבר צריך לבסס 3 ארוחות עיקריות, אפשר להתקדם למרקם מעוך/רך/מזון אצבעות. חשוב שארוחה תהיה מאוזנת מבחינת אבות המזון (לא רק פרי בלבד או ירק בלבד - זה מעט קלוריות וללא חלבון!). ממליצה לאחר כשעה לתת בקבוק השלמה של תמ"ל. ככל שאכילת המוצקים מתבססת, כמות ההשלמה יורדת עד שאפשר להפסיק בקבוק. כמובן שיש מקום להפסיק אכילה לילית. בברכה, נועה

15/07/2014 | 11:19 | מאת: נופר

תודה רבה נועה! איך את מציעה לי להעשיר את ארוחת הפירות?. אני מוסיפה לה גם 2 ביסקיוויטים ואבוקדו. זה עדיין לא מזין? ואם אוכל להוסיף.. איך אני יכולה להתחיל לשלב לה מוצרי חלב לתפריט? עדיין לא התחלנו. תודה רבה !!

מנהלי פורום תזונה קלינית