לאחר דיאטה הפסיק המחזור זמן רב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2014 | 01:00 | מאת: מיקה

שלום, אני בת 17 וחצי. שנה שעברה הייתי אוכל מעט ועושה ספורט. מאז הפסיק לי המחזור. הוא חזר פעם אחת במשך השנה והפסיק שוב. אני עוד ספורט פעמיים בשבוע ואינני בטוחה שהתזונה שלי נכונה. מצד אחד אני דואגת לבריאות שלי ורוצה קבל מחזור (ולא להרגיש עייפות, תחושת קור יתר על המידה כשקר, מצב רוח ירוד ועוד) אך מצד שני אני לא מוכנה להשמין.... נפגשתי עם הדיאטנית מספר פעמיםאך היא איננה עזרה לי. בנוסף שכחתי לציין גם כי הפכתי לצמחונית במשך השנה (אך הקפדתי על קטניות וכדורי ברזל כך שלפי התוצאות האחרןנות לא חסר לי ברזל) מה לעשות? איך לקבל את המחזור שוב ולהסדיר את תהליכי הגדילה שלי (הרי אני בגיל ההתבגרות עוד) אך מבלי להשמין?

12/07/2014 | 19:20 | מאת: דנה ויינר

שלום מיקה, הסיבה שאינך מקבלת מחזור היא קרוב לוודאי הורמונלית בלבד. על מנת לקבל מחזור עליך להיות עם מסת שומן מינימלית לצורך ייצור ושפעול הורמונים, כך שכנראה הדרך היחידה להחזירו היא לעלות מעט במשקל. לפעמים 2 ק"ג יכולים לעשות את ההבדל. על זה נאמר- אי אפשר לאוכל את העוגה ולהשאירה שלמה. אם את באמת דואגת לבריאותך, עליך לשנות הרגלי אכילה ואולי משקל. שנית, פני לאנדוקרינולוג או רופא נשים לסקירה של הורמוני מין ואחרים, לוודא שאין בעיה שמקורה אינה קשורה לתזונה או משקל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית