סיבים תזונתיים ותרופות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/04/2014 | 16:20 | מאת: אביעד

האם סיבים תזונתיים, כמו למשל בנפייבר וכיוצב', יכולים להשפיע על ספיגה של תרופות בגוף ? לצורך המחשה, יש למשל תוספים תזונתיים אחרים מבוססי אולמוס, שאמורים לצרוך אותם לפחות בהפרש של שעתיים מלקיחת תרופה. כמו כן האם ידוע על הבדל בין אופן ה"פעולה" של סיבים תזונתיים כנ"ל ואולמוס או שפעולתם דומה ? תודה.

13/04/2014 | 11:47 | מאת: דנה ויינר

שלום אביעד, סיבים תזונתיים בהחלט יכולים לפגום בספיגה של חלק מהתרופות, תלוי בכמות ובסוג. לצערי אין מידע מאוד מהימן בנושא, אבל כל עוד אתה מגיב לתרופות, ואתה מאוזן, איני רואה סיבה לחפש ו/או לשנות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית