אבקת חלבון כתחליף לארוחת בוקר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/04/2014 | 00:46 | מאת: אורית

היי, אני סטודנטית,סובלת מבעיה שאני לא מצליחה להתמיד לאכול ארוחת בוקר. הבעיה העיקרית היא שבגלל זה אני מרגישה עייפות,חוסר אנרגיה ומופיע "התקף" רעב לקראת הצהריים מה שגורם לי לאכול מתוק וכל התזונה שלי בעקבות כך לקויה, אני מעלה במשקל ומבינה שעיקר הקלוריות שאני צורכת "ריקות", ממתקים וכל מיני שטויות.ניסיתי כמה פעמים להכין ארוחת בוקר כי כשאני אוכלת בבוקר אני מרגישה שאני יותר יכולה לשלוט על מה שאני אוכלת.הבעיה היא שאני מתעצלת להכין ואעדיף לנצל את הזמן בבוקר לשינה וגם תנאי המגורים שלי לא מאפשרים כל כך הכנת אוכל.לאחרונה החלטתינ לצרוך אבקת חלבון כתחליף לארוחת בוקר (לא משנה לי כל כך הטעם) ורציתי לשאול האם זה פתרון טוב, האם אפשר לצרוך לאורך זמן, ללא קשר לאימון והאם קיים נזק בכך לטווח קצר או ארוך?

13/04/2014 | 11:46 | מאת: דנה ויינר

שלום אורית, זה לא פתרון טוב, כי זה רק חלבון. צריך עוד מרכיבים. בעזרת דיאטנית תוכלי להגיע לפתרונות פשוטים מאלה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית