תזונה מתאימה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/04/2014 | 07:10 | מאת: חגית

שלום רב בעלי בן 40 שוקל 66 גובה 1.77 בריא בדרכ. למרות נתונים אלו הכולסטרול הרע שלו נע בין 227 ל238 והטוב 45. שינינו את התזונה ללא שומנים עד כמה שניתן ועברנו למוצרים מלאים פסטה אורז לחמים מחיטה מלאה. ובבדיקה לפני 3 חודשים יוריק אסיד עלה ל9 (ישלציין כי היוריק תמיד היה בגבול העליון ואבא של בעלי שותה כדור נגד החומצה בדם) פנינו לתזונאית קלינית פרטית שטענה שלא רק הגנטיקה עובדת אלה גם התזונה כל מוצרי החיטה מלאה גורמים להעלאת החומצה והיא שינתה לנו את התפריטלקמח לבן רגיל. לאחר 3 חודשים של התנזרות מוחלטת מבשר אלכוהול בירה ומוצרי חיטה מלאה עשינו בדיקה והכולסטרול כמובן עלה מ227 ל238 הטוב 45 והיוריק אסיד ירד מ9 ל8.3. שאלתי היא איך להמשיך לאכול? האם אין סטירה בין התזונה של כולסטרול לבין התזונה של החומצה? האם הכולסטרול עלה בגלל החיטה הרגילה? האם לא כדאי לשתות כדור ולאכול רגיל? כי התפריט היה מאוד אכזרי ומתסכל. אנחנו דיי מיואשים...

10/04/2014 | 14:18 | מאת: דנה ויינר

שלום חגית, ראשית איני יכולה להמליץ על כדורים לשני המצבים, אבל על פניו הוא שקוק לטיפול בשני המישורים בכל מקרה. אפשר לשלב בין המגבלות התזונתיות השונות מבלי להרע באחד ולהזיק בשני. ברור כי לבעלך נטיה גנטית מובהקת, והייתי ממליצה לפנות למרפאת ליפידים בתל השומר. בברכה,דנה

10/04/2014 | 18:10 | מאת: חגית

האם ניתן לקבל הפנייה מרופאת משפחה? או שהפניה עצמאית? שאלתי היא האם זה נכון שמוצרים מחיטה מחאה מעלים את היוריק אסיד בדם???

11/04/2014 | 20:23 | מאת: דנה ויינר

שלום חגית, ראשית כדי לברר עם המרפאה כיצד ניתן להגיע אליהם. יש התייחסות בספרות בנוגע לדגנים מלאים ובעיקר שבולת שועל כמעלים חומצה אורית. לעניות דעתי במצבו של בעלך, אין טעם לחכות לשינויים בתזונה ולהתחיל טיפול תרופתי. ישנם מצבים שהתזונה פחות רלוונטית כי המרכיב הגנטי משמעותי יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית