תוצאות משתנות של TSH לאורך השנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/04/2014 | 11:59 | מאת: רונית

שלום רב, בשבע השנים האחרונות אני עושה בדיקות של בלוטת התריס והן נעות בין תוצאה חריגות מעט (בסביבות 6) לתוצאות חריגות מאוד (בסביבות ה-10). ה-T4-Free היה תיד תקין ואני מרגישה טוב, חוץ מזה שיש לי גם שחלות פוליציסטיות. הייתי אצל אנדוקרינוגלית לפני כשנה וחצי והיא הניחה שהבלוטה שלי רגישה ליוד. לאחר שמירה על תזונה ללא מאכלים מהים, ביצעתי שתי בדיקות ברווח של חצי שנה שיצאו תקינות. בשנה האחרונה המשכתי לשמור ולהיות במעקב, אבל נראה שהתוצאות חזרו להיות חריגות מעט. שאלתי היא האם במצב של תנודתיות אני צריכה טיפול תרופתי? האם ייתכן שאני רגישה למאכלים אחרים? הבנתי שבתת פעילות של בלוטת התריס יש להמנע ממאכלים מסויימים. אני מוטרדת במיוחד, כי כרגע אינני מתגוררת בארץ ובנוסף בן זוגי ואני מתחילים לדבר על ילדים. תודה, רונית

10/04/2014 | 14:20 | מאת: דנה ויינר

שלום רונית, החלטה לגבי טיפול היא של רופא בלבד, אנדוקרינולוג. במידה ותהיה לך בעיה עם בלוטת התריס בזמן ההריון תהיי חייבת לקחת טיפול תרופתי. איני יכולה להסביר לגמרי את התנודתיות בבדיקות, אבל הרגישות ליוד אינה מוכחת, ולראיה, גם כשאת שומרת זה יוצא מאיזון. הייתי פונה לחוות דעת שניה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית