חלב עיזים או פרה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/12/2009 | 22:42 | מאת: לימור

שלום קראתי בהרבה מקומות שלאנשים הסובלים מאקנה מומלץ להפחית במוצרי חלב, וכי חלב פרה מכיל הרבה הורמונים שגוף הפרה מייצר בזמן ההריון, מה שבעצם מחריף את האקנה. מה לגבי חלב עיזים? העז לא מייצרת הורמונים בהריון? האם חלב עיזים יכולים להיות תחליף טוב למי שסובל מאקנה.? תודה, לימור

06/12/2009 | 11:35 | מאת: דנה ויינר

שלום לימור, אין לי מדיע בנושא. כפי שאין הוכחות לגבי חלב פרה ואקנה,על אחת כמה וכמה אין מחקרים לגבי חלב עיזים. איני יודעת אילו הורמונים מכיל ומה השפעתו על אקנה באופן ספציפי. בברכה,דנה

08/12/2009 | 02:13 | מאת: שחר - אוטוטו וטרינר

אהלן לימור, בדקתי כאן משהו בפורום, ואני חייב להגיד שהופתעתי מאוד מהשאלה שלך. בתור אחד שלומד על היריון פרות, תזונתן ותנאי הגידול ברפתות כל שבוע בערך, אני יכול להגיד שהן לא מייצרות בהיריון יותר הורמונים מבדרך כלל. בכל מקרה, בשביל שההורמונים הטבעיים של הפרות ישפיעו עלייך איכשהו, את צריכה לשתות משהו כמו 150 (!) ליטר חלב ביום. כך שבינינו, לא נראה לי שזה צריך להחסיר ממך שינה. ולגבי האקנה- אחותי סבלה מבעיות חצ'קונים רציניות, ושוחחה לפני כמה חודשים עם תזונאית מנוסה. היא שאלה האם יש קשר בין צריכת מוצרי חלב להופעת אקנה. אני יכול להרגיע אותך שהתשובה שלילית. לפי התזונאית, מעולם לא הוכח במחקרים קשר כזה.

מנהלי פורום תזונה קלינית