ניתוח להסרת ערמונית בחתך בטני

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

23/04/2014 | 16:19 | מאת: אורי

שלום דר כץ רציתי לדעת כיצד מבוצע ניתוח להסרת ערמונית בחתך בטני והאם אתה עושה אותה ? תודה אורי

הניתוח מתבצע בהרדמה חלקית או כללית , חתך בדופן הבטן התחתונה חתך ופתיחת שלפוחית השתן . חיתוך בסכין חשמלית את הרירית של שלפוחית השתן מעל הערמונית ואז מבצעים קילוף של הערמונית בעזרת אצבעות .החדרת קטטר ותפרים לעצירת הדימום בצוואר השלפוחית . תפירה וסגירת השלפוחית השארת נקז וסכירת דופן הבטן לפי שכבות. כן גם אני עדיין מבצע את הניתוח הפתוח במקרים מסויימים . בהצלחה

28/04/2014 | 15:17 | מאת: יודע דבר

הניתוח המוביל להסרת ערמונית בעולם ובישראל הוא הניתוח הסגור ולא הניתוח הפתוח. רצוי שתבדוק אפשרות לניתוח סגור שמתאים לכל גודל ערמונית. (דוגמת טיפול באידוי). כשבוחרים שיטת ניתוח יש לבדוק מס' דברים - ניסיון ומיומנות המנתח, שיטה שמבוצעת לאורך שנים ויש מחקרים ומעקב שהתוצאות נשמרות לאורך שנים. שניתן לקבל תשובה פתולוגית לאחר הטיפול (ביופסיה) ולא רק הקטנה של הערמונית כי אז הבלוטה תגדלת מחדש. חוות דעת שניה ברפואה היא מקובלת, חשוב שתבדוק לפני שתחליט. בהצלחה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת