ניתוח TURP

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/04/2014 | 12:46 | מאת: דאוד

שלום דוקטור. אני בן 66, ברקע סכרת ול"ד מאוזנים טוב, מטופל בXatral עקב הגדלה מרכזית של הערמונית (ב US לא נראית הגדלה) שמתבטאת בתלונות אורינריות מזה שנים רבות. לאחרונה התחלתי לסבול מדלקות שתן חוזרות שאובחנו בטעות כדלקות מערכת נשימה בגלל התיצגות בלתי ספיציפית, לאחרונה טופלתי ב Tavanic עקב חשד לדלקת ריאות, יום למחרת הפסקת האנטיביוטיקה הופיעו כאבים באשך ימין עם נפיחות, הותחל טיפול ב Cipro ללא הטבה עקב זאת אושפזתי והותחל טיפול Penbretin ו Gentamycin עם שיפור משמעותי, יש לציין ללא תלונות אורינריות וללא חום הפעם חוץ מהנפיחות והכאב באשך אובחנתי כסובל מאםדידמיטיס. כעת לפי תרבית שתן אני סובל מ Esbl e.coli, שרגיש לGentamycin הטיפול הושלם ואני שוחררתי אחרי ששה ימים של טיפול אנטיביוטי ב Gentamycin והומלץ על TURP. שאלתי הינה, מתי אני יכול לעשות הניתוח!? האם יש צורך בתקופה של התאוששות מהדלקת !? או שאני יכול כבר לעשות !? שאלה שניה, האם TURP הינה השיטה העדיפה !? שאלה שלישית, אפשר להמליץ על מנתח באזור הצפון!? שאלה רביעית, עד הינוח אני צריך טיםפפול אחזקתי!? תודה רבה

09/04/2014 | 13:03 | מאת: דאוד

מעקב PSA שנתי תקין, גם בדיקה לאחרונה הייתה בטווח הנורמה, לציין שלא עברתי CT.

בוקר טוב. ברגע שתרביות שתן שליליות והממצא באשך השתפר אין מניעה מלבצע את הניתוח . הניתוח האדוסקופי הוא הניתוח הממולץ במקרים של הגדלה שפירה של הערמונית . לצערי אינני נוהג להמליץ בפורום על רופאים . ממליץ לך להתעניין אצל חברים שעברו את הניתוח ולבחור מנתח עם ניסיון ומיומנות והצלחה בניתוחים אלה .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת