בדיקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

18/03/2014 | 10:51 | מאת: אבי

שלום רב בן 41 , בריא ,מטופל בסרוקסט חצי כדור ליום מזה שנתיים עקב בעית חרדה. עקב דליפת שתן חד פעמית בשינה עמוקה פניתי לאורולוג. בבדיקה רקטאלית : אשכים תקינים, ערמונית+1 נוקשה באונה ימנית. בדיקת אוטרסאונד בטן תחתונה לפני 3 חודשים : דפנות שלפוחית שתן לא מעובות, ערמונית אינה מוגדלת. בדיקת PSA יום למחרת בדיקה רקטאלית : 0.45 כמו כן בבדיקה של אורולוג בגיל 27 (בעיה פסיכולוגית) נמצא שערמונית מעט מחוספסת. האם יש צורך כרגע בבדיקות נוספות?

נראה עי הבדיקות שביצעת תקינות .מעניין מה חושב האורולוג שגילה נוקשות בערמונית ?

19/03/2014 | 11:07 | מאת: אבי

האורולוגית שגילתה נוקשות באונה ימנית חושבת שבהתייחס לגילי 41 הסיכוי לסרטן הוא נדיר ולכן שלחה אותי בהתחלה לאולרסאונד ערמונית. לדבריה יתכן שהממצא נובע מאנטומייה שלי. הייתי בבדיקה אצל אורולוג נוסף היום שממצאיו : אשכים תקינים, ערמונית+1 , נודול קטן נוקשה באונה שמאלית(תשובה סותרת לאורולוגית) הוא בעד לגשת לביופסייה כי רק היא תתן תשובה ודאית. לדבריו הנודול יכול לנבוע מהסתיידויות או צלקת עקב דלקת. בקיצור יצאתי די מבולבל מהממצאים . אין לי שום תופעות לואי בהשתנה,אני בריא וכל תוצאות הבדיקות דם שלי מלפני שלושה שבועות תקינות ואני נוטה ללכת קודם לאולטרסאונד. מה דעתך?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת