ניתוח holep

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

25/02/2014 | 19:19 | מאת: צחי

מה ההבדל בין הניתוח המשולב שאתה מבצע לבין ניתוח לייזר הולמיום בשיטת holep

בוקר טוב צחי . היכנס בבקשה לאתר שלי www.prostate.co.il ותראה בדיוק מה אני מבצע בשיטת האידוי המשולב TURP + TUVP .במידה ועדיין לא ברור אשמח לענות .

27/02/2014 | 10:17 | מאת: יודע דבר

שיטת HOLEP מתחילה בהפרדת בלוטת הערמונית מהקליפה באמצעות הלייזר. יש צורך במיומנות מאוד גבוהה כדי למצוא את המיקום המדוייק שבו הבלוטה מתחברת לקליפה. מיומנות זו דורשת עקומה למידה וזו הסיבה שהשיטה לא תפסה בצורה נרחבת בעולם וגם בישראל. המנתח המוביל בעולם בשיטה זו שיש לו את כמות המקרים הגדולה ביותר חי בניו זילנד. שיטת האידוי המשולבת מבוססת על אותו מכשור של שיטת ה TURP הנחשבת עדיין לשיטה המובילה בעולם ובישראל לטיפול בערמונית מוגדלת. הייחודיות של השיטה המשולבת היא שבמקום להתחיל מיד תהליך כריתה ולגרום לדימום ולסכנת ספיגת נוזלים. מתחילים לעבוד עם כדורית אידוי (TUVP) כדי לאטום את כלי הדם למנוע דימום ולמנוע ספיגת נוזלים. לקראת סוף הטיפול מבצעים החלפה בין כדורית האידוי ללולאה החשמלית (TURP) ואז מרוקנים את כל הבלוטה של הערמונית וגם מתאפשר לשלוח רקמות אלו לבדיקה פתולוגית. שיטת ה TURP נמצאת בשימוש עשורים רבים וגם שיטת האידוי (TUVP) בשימוש משנת 1995. ולכן קיימים מחקרים רבים בנושא המוכיחים את יעילות השיטות. חשוב לזכור שהצלחת שיטה היא לא רק בטווח הקצר כי אם לאורך שנים לאחר הטיפול. כמו כן, בבחירת מנתח חשוב לבדוק עימו עד כמה יש לו ניסיון בשיטה אותה הוא מבצע ולאורך שנים לבדוק את אחוזי ההצלחה. מה אחוז הצורך בניתוח חוזר בכל אחת מהשיטות. ואם אפשר לדבר עם מטופלים שעברו טיפול בטווח הקצר ולאחר שנים רבות. שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת