כריתת ערמונית בשיטה לפרוסקופית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

26/12/2001 | 23:14 | מאת: דר" פז אורולוג בכיר

לכבוד קהל הפורום: השיטה הניתוחית הלפרוסקופית שוכללה בשנים האחרונות. השיטה הלפרוסקופית מתבססת על יצירת פתחים קטנים בדופן הבטן, דרכם ניתן להכניס מכשירים עדינים להסתכלות ולביצוע הניתוח. היתרונות הגדולים של שיטה זאת הם רמת כאב הרבה יותר נמוכה מאשר בשיטה הפתוחה (הכאב נעלם יום יומיים לאחר הניתוח!) והחלמה יותר מהירה. כעת קיימים מספר מרכזים באירופה (בגרמניה ובצרפת) ובארה"ב שבהם מרבית הניתוחים האורולוגיים מתבצעים בשיטה זאת. קיים כבר ניסיון רב לגבי כריתת הערמונית עקב סרטן הערמונית בשיטה הלפרוסקופית. יתרונות נוספים של כריתת הערמונית בשיטה הלפרוסקופית הינם: אחוז יותר גבוה של שליטה על השתן ושימור העצבים האחראיים לזיקפה מאשר ברוב הניתוחים הפתוחים. ישנה בשורה טובה גם למטופלים הישראלים! חזרתי ארצה לאחר השתלמות אינטנסיבית וממושכת באחד המרכזים המובילים בגרמניה בלפרוסקופיה בתחום האורולוגיה, שכללה ביצוע מספר רב של ניתוחים לכריתת לפרוסקופית של הערמונית עקב סרטן הערמונית. לכן, הנני מתכוון להציע לקהל החולים, שסובלים מסרטן ערמונית ממוקם את הניתוח בשטה הלפרוסקופית על מנת להפחית את הסבל לאחר הניתוח ולשפר את התוצאות לעומת הניתוח הפתוח. אשמח למסור יותר פרטים למעוניינים.

29/12/2001 | 13:56 | מאת: stephj

Hi, I have recently been diagnosed with Prostate Cancer, and am looking at various options for treatment. Accordingly, I would be happy to have further details of the procedure, especially which hospitals here in Israel do it. Thanks, Stehj

30/12/2001 | 17:23 | מאת: דר" פז אורולוג בכיר

As I mentioned in hebrew, I was trained extensively in a leading center in Germany in laparoscopic surgery and I assisted and performed many laparoscopic operations including laparoscopic radical prostatectomy. By now I am chief of the minimaly invasive urological service at Barzilai Medical Center, Ashkelon. I will be pleased to speak to you , to see your medical records including the results of your prostatic biopsies and to give you more details regarding treatment options including laparoscopic radical prostatectomy at our outpatient clinic that is open on monday and wensday. Dr Paz

31/12/2001 | 00:17 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לד"ר פז אני מודה לך מאד על כך שכתבת לנו על תחום חדש ומעניין מאד זה. ד"ר פז מהבולטים באורולוגים בארץ עבר השתלמות ארוכה ומפרכת בתחום ניתוחים לפרובקופיים למיניהם בחו"ל והוא כיום אחד המומחים הגדולים בתחום זה בארץ. כיום אפשר לבצע ניתוחים רבים בשיטה זו כמו כריתת כלייה , מדגם של בלוטות לינפה וכפי שד"ר פז כותב לנו אפילוכריתה רדיקלית של הערמונית ערמונית במקרים של סרטן הערמונית. ד"ר פז השתלם בחו"ל בתחום של אורולוגיה אונקולוגית ואנו מאד שמחים שחזר ארצה כדי שנוכל להנות מההתקדות הרבה בתחום זה בעזרתו. ד"ר פז, אני שוב מברך אותך על הצטרפותך לפורום שלנו ואני בטוח שתמשיך לענות לשאלות הרבות הקשורים בניתוחים הללו. לילה טוב- ד"ר אריאלי

01/12/2014 | 20:28 | מאת: חעכ

האם בניתוח להוצאת גידול בפרוסטטה יכול להשליח סרטן לאיברים אחרים?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת