האים אני צריך הרחבה כמה פעמים בשנה וכל החיים?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

02/12/2014 | 02:03 | מאת: פליקס

ד"ר,שלום !אני בן 60. ב 2006 עברתי ניתוח-קריתה רדיקלית של ההרמונית עקב גילוי סרטן וב 2007 עברתי בנוסף טיפול קרינתי, כי אחרי הקריתה PSA התחיל לעלות. אחרי טיפול קרינתי PSA ירד לאפסי. בדצמבר 2010 קרתה לי לראשונה בחיי דימום-המטוריה ,כי בעקבות טיפול קרינתי היתליל מדי פעם דימום על רקע RADIATION CYSTITIS. יש לי היצרות אשר לא מאפשרת מעבר ציסטוסקופ גמיש ואני זקוק בנוסף גם להרחבת שופכה. ב אוגוסט 2013 וב פברואר 2014 עברתי ציסטוסקופיה והרחבה ללא נימצא פטולוגי-ציסטולוגיה תקינה ללא תאים ממאירים. עקב היצרות אני צריך כל פעם אשפוז כשיש לי דימום.החלפתי רופא-אורולוג. הרופא הקודם שלי ממליץ לעשות הרחבה לפי הצורך, והרופא החדש טוען שאני זקוק להרחבה כל 3-4 חודשים כי ככה יהיה לי יותר קל לעבור ההרחבה, ואני אצתרך לעשות ההרחבות כל החיים. השאלה שלי-מי צודק והיאם אני באמת צריך לעשות הרחבה כמה פעמים בשנה וכל החיים ?

מבלי לדעת את מצבך המדוייק לגבי ההיצרות ,נראה לי שעדיף לבצע הרחבות תקופתיות ולא להגיע למצב של סתימה מוחלטת .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת