דם בשתן ועוד סמפטומים ללא ממצאים

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/09/2014 | 23:44 | מאת: טומי

ראשית – אתנצל על המכתב הארוך והמפורט שרשמתי אני גבר בן 38 לפני חודש לערך, בזמן שהות בחו"ל למשך כחודשיים , חוויתי תופעה מאד לא נעימה : היה לי דם בשתן בכמות גדולה באופן חד פעמי - עוד קודם לכם חוויתי מספר תופעות : יומיים שלושה קודם לכן תחושת בחילה ורצון להקיא , גב שהיה תפוס למשך ( גם בצדדי הבטןcnal ( יומיים –שלושה ( דבר שלא היה לי מעולם קודם לכן) , צורך חזק מאד במתן שתן , ומאוחר יותר – לאחר מקרה הדם בשתן הבחנתי גם בריח רע בעת מתן שתן וצבע כהה שלו ( תמיד השתן בהיר ונטול ריח – מה גם שאני מרבה בשתית מיים) אם \בלי קשר עוד קודם לכן בזמן שהותי בחו"ל שחיתי כמעט כל יום בחופי הרחצה כולל במיים מאד קרים ועד שחזרתי לחדר לא דאגתי לייבש את האיזור בתחתון . שבועיים –שלושה לפני המקרה סבלתי מכאב אוזניים לא חזק במיוחד וסינוסיטיס למשך כשבועיים לערך. בעיות בריאותיות שיש לי כבדרך קבע : בעל כליות פוליציסטיות (אימי מבוגרת עם אי ספיקת כליות מתקדמת , קוצר ראייה גבוה מאד ( בסביבות מספר 15 בעין שמאל וכמעט 20 בעין ימין ) ואי ספיקה בינונית במסתם מיטראלי שמאלי . אני מקפיד על תזונה נכונה ובריאה ועל כושר (בצורה מינורית עד כמה שהדבר מתאפשר לי) לכשחזרתי שבוע לאחר מקרה הדם בשתן ארצה עברתי את הבדיקות הבאות : בדיקת שתן בקופת חולים (בקופסת הפלסטיק הכחולה) בה נמצא דם ונשלחתי ל: us כליות ודרכי שתן ; בשתי הכליות אין עדות לאבנים או סימני היינדרונפרוזיס בכליה עם ציסטות מרובות ( באורכן : 130 מ"מ, 140 מ"מ תהליכים ציסטיים בקוטר עד 38 מ"מ ובקוטר 45מ"מ בשנייה ) שלפוחית בקיבולת תקינה אין עדות לאבנים בתוכה כבד לא מוגדל עם תהליכים ציסטיים עד 35מ"מ נבדקה הערמונית – 12 סמ"ק כמו כן ב-us נבדקו האשכים והאפדידימיס בגודל ומרקם תקינים הידרוצלה בגודל עד 35 מ"מ בשמאל וריקוצלה קטן בקוטר . 3.5 משמאל – בגדול אמרו שהכל תקין באותה בדיקה הנ"ל עברתי בדיקות הדם שהיו תקינות ( כולל הקריאטנין) , כמו כן עברתי אצל אורולוג בדיקה מאד לא נעימה בשם ציסטוסקופיה עם ציסטוסקופ storz 401 כיס שתן תקין – שהייתה תקינה ובדיקת שתן ראשון בבוקר לגילוי חיידק שנמצאה תקינה (בכל הערכים אין ממצאים) לפני תוצאות בדיקת השתן האחרונה לגילוי חיידק שנמצאה כאמור תקינה - 3 שבועות לאחר בדיקת השתן הראשונה בביקור רופא משפחה ( תורן – הקבוע בחופש) עברתי שוב בדיקת שתן בקופ"ח בכוס כחולה שנמצאו בה שרידי דם קלושים הרופא אמר שיש סבירות גבוהה שמדובר שזיהום\דלקת בדרכי השתן והומלץ לי לקחת כדורי אנטיביוטיקה ciprofloxacin hcl tab 500 mg 2 כדורים ביום למשך 5 ימים . שאלותי : האם היית ממליץ לי לקחת אנטיביוטיקה למרות שהמסקנות אינן חד משמעיות למה זה היה ? ואם כן- האם זו היא האנטיביוטיקה המומלצת לבעל כליות פוליציסטיות שעושה מינימום נזק לכליות ? אני יודע שיש כזו – ואם זו לא היא – מהו שמה ? מה עוד זה יכול להיות מלבד זיהום\דלקת ? אילו בדיקות נוספות עלי לעבור בעקבות הדם בשתן ושאר התסמינים ? האם גידול בכליות נשלל ע"י ct כליות ודרכי שתן ? נאמר לי ע"י הרופא שעשה לי על ידי שאם יש לי כאבי ראש מידי פעם בעקבות הדם בשתן רצוי שאעבור בדיקת ct ראש לשלול מפרצת כלי – דם . בתודה (ושוב – סליחה על אורך המכתב )

ממליץ להשלמת הבירור ביצוע בדיקת שתן לציטלוגיה שלוש דגימות וכן צילום CTU . בהצלחה .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת