ציטוסקופיה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/08/2014 | 10:38 | מאת: א.

שלום, בן 77 שנים. מחלות רקע: לחצד"ג מטופל באמלודופין. היצרות קשה של המסתם האורטאלי. במעקב קרדיולוג. באולטראסאונד כליות: אבנים בכליות.כיס שתן תקין. בבדיקת שתן תקופתית, דם סמוי בשתן ( המטוריה ללא כאבים). NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP 66 /µl ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP 75 /µl LEUCOCYTES - U STRIP אין צריבה ואין תכיפות בשתן, אין כאבים ואין תלונות. בבדיקת שתן לציטולוגיה: "במשטח תאים אטיפיים חשודים לTCC". האורולוג מבקש שאעבור ציטוסקופיה. א. מי הרופא שיכול לקבוע שהתאים האטיפיים הם ממקור גידולי או דלקתי ? ב. האם יש מניעה לבצע MRU או CTU לפני הציטוסקופיה? ג.. האם לאור נסיונך המימצאים מצביעים בהכרח על תהליך ממאיר?אם לא איזה תהליכים יכולים לתת תמונה דומה ?

אפשר לבצע ראשית בדיקות הדמיה ולאחר מכן להחליט על ציסטוסקופיה . אפשר לבצע עוד 3 בדיקות של שתן לציטולוגיה . התשובה הציטולוגית איננה חד משמעית לכן רצוי לבצע הדמיה ואולי ציסטוסקופיה בהמשך .

01/08/2014 | 18:46 | מאת: א.

א. תודה על המענה המהיר. ב. לאור הנתונים הרפואיים שצויינו איזה בדיקת הדמיה היית ממליץ לבקש" CTU או MRU ? תודה

ctu בהצלחה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת