עיוורון צבעים וניתוח להסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

22/10/2016 | 11:58 | מאת: איתי

שלום רב. אני בן 26 מרכיב משקפיי ראיה מגיל קטן בערך 5. אני סובל מיובש בעיניים בגלל תורשה. ויש לי עיורון צבעים אותו גילתי במהלך הגיוס לצבא. כמו כן,בגיל קטן טופלתי על ידי רופאי עיניים עקב בעיית פזילה שהייתה לי כיום איני סובל ממנה. מה שרציתי לשאול הן שני שאלות : 1) האם אני יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים או לא?

שלום רב, 1. לא סביר שמדובר בעיוורון צבעים. סביר להניח שמדובר בליקוי בראיית צבעים – מצב השכיח בקרב ב- 10% מהגברים ולא מהווה בעיה מיוחדת. 2. התאמה לניתוח לייזר אינה כה פשוטה ולא ניתן להשיב לגבי התאמה לפי נתונים אלה. לצורך קביעת התאמה יש להיבדק פיזית ע"י מנתח לייזר, ולהיבדק ע"י אופטומטריסט וגם לעבור סדרת צילומים ומיפויי קרנית מיוחדים. רק אז ניתן יהיה לקבוע התאמה. כ- 75% נמצאים מתאימים לניתוח, וכ- 25% נמצאים כלא מתאימים. בהצלחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה