יובש כרוני בעיניים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

17/09/2016 | 22:22 | מאת: דניאל

שלום רב בן 28. עברתי בעבר בדיקת התאמה לפני מס' שנים ונמצאתי מתאים (במכון עיניים) לניתוח אינטראלסיק וגם PRK. לבסוף לא עשיתי הניתוח וכעת אני שוקל לבצעו.הבנתי שדרושה בדיקה חוזרת. ובכל מקרה, החשש העיקרי שלי הוא מפני יובש כרוני בעיניים לאחר ניתוח להסרת משקפים. ידוע לי שישנו אחוז קטן של אנשים שהיובש אצלם לא חולף לאחר הניתוח. אצלי אין יובש בעיניים בעת הרכבת משקפיים אבל יובש רציני בעת הרכבת עדשות מגע, וניסיתי מס' סוגים של עדשות ממס' יצרנים שעשויות מסיליקון היידרוג'ל... (שאמור לכאורה להיות יותר טוב ליובש בעיניים). שאלתי היא: האם בבדיקה הרופא יודע לנבא אם למטופל יכול להיות יובש כרוני וארוך טווח בעיניים לאחר ניתוח לייזר ובכך לפסול את המטופל? (בזמנו הרופא לא ציין משהו על כך) 2.האם בPRK יש סיכוי גבוה יותר ליובש כרוני ארוך טווח בעיניים (כזה שלא חולף עם הזמן) מאשר אינטרלסיק/לאסיק? בתודה

שלום רב, ניתן לאבחן יובש בעת בדיקת ההתאמה אך קשה לדעת האם המטופל יפתח יובש כרוני לאחר הטיפול. חשוב לציין כי ככל הנראה כבר עכשיו יש יובש מסויים שנובע ככל הנראה מהעדשות. בכל מקרה המשך הרכבת העדשות רק יחמיר את המצב. בנוסף PRK לא מהווה גורם סיכון גדו ליותר ליובש בהשוואה ללאסיק או אינטראלסיק. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

18/02/2017 | 12:14 | מאת: שולי

על סמך איזה מחקרים אתה מתבסס?? המון מחקרים מראים יותר סיכוי ליובש בPRK

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה