ניתן להשתמש במינוקסידיל במקביל לניתוח לייזר?

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

22/08/2016 | 18:54 | מאת: דני

שלום, אני משתמש במינוקסידיל על עור הפנים (לא קרוב לעיניים), ורציתי לשאול האם יש סכנה לשימוש לפני ניתוב הלייזר ואחרי?

30/08/2016 | 18:48 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דני שלום רב, במאמר מ1998 נמצא כי לשימוש במינוקסידיל בעיניים של חיות ניסוי היתה השפעה על הקרניות שעברו ניתוח רפרקציה שונה מניתוח לייזר (בעבר בוצעו ממש חיתוכים בקרנית) אין נתונים בספרות לגבי השפעת מינוקסידיל בהקשר של ניתוח לייזר שלא על גבי העין עצמה מומלץ להעזר ברופא המנתח וברופא שרשם את המינוקסידיל. בברכה, דר ישי פאליק

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה